Vsechny Knihy.cz

HomeNovinkyVýprodejPomocLegislativaKontaktVyhledáváníAkceBezpečnost práce10 - ti denní výprodejVýrobky ze dřeva
TOPlist
Knihy - nabídka učebnic

ABECEDA DPH 2014

Jana Ledvinková, Zdeněk Kuneš, Zdeněk Vondrák
cca 400 stran
Jazyk:česky
Vazba:kroužková
ISBN:2566
Vydavatel:ANAG
Odešleme:ihned
Cena před slevou:599,20 Kč
Sleva:16%
Ušetříte:95,90 Kč
Cena s DPH 10%:503,30

 

1. vydání Abeceda DPH jako praktický průvodce pro začínající podnikatele nebo podnikatele, kteří neměli dosud povinnost registrovat se k DPH (podle navržených novel zákona o DPH se počítá se snížením limitu obratu pro povinnou registraci k DPH na částku 750 000 Kč počínaje 1. 1. 2015), bude vycházet z novel zákona o DPH k 1. 1. 2013 a k 1. 1. 2014.


Změny v zákoně o DPH pro rok 2014

Novela zákona o dani z přidané hodnoty k 1. 1. 2014 reaguje zejména na rekodifikaci občanského a obchodního práva k 1. 1. 2014. V publikaci bude podrobně vysvětlena nová terminologie vycházející z nově koncipovaného soukromého práva. Velkých změn doznává zákon o DPH v oblasti dodání a nájmu vybraných nemovitých věcí.


Daň z přidané hodnoty od A do Z

Tato publikace popisuje jednotlivé kroky podnikatele při zahájení podnikatelských aktivit i postup v případě, že splní podmínky podle zákona o DPH pro povinnost registrovat se k dani. Povinnosti zvláště v případě první registrace, následky, kdy podnikatel nesplní registrační povinnost, jsou doplněny příslušnými sankcemi.


Povinnosti podnikatele z hlediska DPH

Čtenář se z této příručky dozví o všech úskalích při podávání daňových přiznání a dalších podání v případě, kdy nesplní lhůty podle zákona, podávání dodatečných daňových přiznání i podávání daňových tvrzení při zpětné registraci k DPH. Dozví se také, jak komunikovat se správcem daně, velká pozornost bude věnována elektronické komunikaci. Vysvětlena budou také elektronická podání, vzhledem k tomu, že povinná elektronická forma podání se bude týkat stále širšího okruhu podnikatelů.
Publikace provede podnikatele nejen jeho povinnostmi při podnikání s místem plnění v tuzemsku, ale také v případě, že své aktivity rozvine v rámci obchodování se zeměmi EU, případně se třetími zeměmi.


Způsob zpracování knihy

Abeceda DPH bude koncipovaná jako výklad jednotlivých situací v podnikatelském životě plátce daně, na konci každé kapitoly budou uvedena ustanovení zákona o DPH, případně daňového řádu. U jednotlivých řešených oblastí budou uvedeny praktické příklady a v případě potřeby i grafické znázornění komentované problematiky.

Sháníte odbornou literaturu, učebnice? Právo, ekonomika, management, technika, účetnictví, veřejná správa a další? Neváhejte, volejte naši HORKOU LINKU 599 505 519

Platba v hotovosti při dodání zbožíPlatba v hotovosti při osobním odběruPlatba převodním příkazem